Powerpoint nije jedino rješenje - isprobajte Prezi

Ako osjećate da Powerpoint ograničava vašu kreativnost, niste jedini. Iako je jedna od osnovnih prednosti Powerpointa mogućnost da kvalitetno strukturirate sadržaj vaše prezentacije, tko kaže da strukturiranje mora biti linearno :)

Prezi je projekt koji je napravljen kako bi vam dao što je moguće više slobode pri prezentiranju neke ideje. Kako kažu tvorci Prezia, a ne mogu se ne složiti s njima, slajdovi su samo nusprodukt načina razmišljanja kojeg je još davno namentuo projektor za dijapozitive. U preziu koncept slajdova je u potpunosti odbačen, a uvedeno je ogromno platno na koje možete stavljati slova, riječi, rečenice, slike, dijagrame i filmove te odrediti tok vaše priče kretanjem po platnu i zumiranjem tih elemenata.

Zvuči nejasno? Pogledajte nekoliko prezija, siguran sam da ćete se oduševiti :) Niže na stranici pogledajte kako to zapravo izgleda, svakako ih pogledajte u "full screen" modu.

Za jednu prezi prezentaciju sigurno treba više vremena i kreativnosti nego za jedan klasični powerpoint, ali efekt koji dobivate sigurno vrijedi tog dodatno uloženog truda, osobito ako trebate zadiviti publiku.
Isprobajte, testirajte, igrajte se. Ja već neko vrijeme radim to isto :)

Prezi prezentacija o Prezi prezentacijama

Prezi TED prezentacija Chrisa Andersona

Govore s TED konferencije već ste imali priliku pogledati u članku o najboljim govornicima. Pogledajte kako idejni začetnik TED konferencije Chris Anderson upotrebljava Prezi za svoj govor. Tema: odnos web videa i globalnih inovacija
Ispod videa možete se poigrati s originalnim preziem.