Opet Prezi - ovaj put u praksi

Nedavno ste mogli pročitati članak gdje sam vam predstavio Prezi - alat koji daje puno više slobode pri prezentiranju od uobičajenog Powerpointa i njegovih raznih klonova. Kako mi je ubrzo nakon toga uletila jedna kratka radionica na temu prezentacijskih vještina u sklopu jedne informatičke konferencije, iskoristio sam priliku i iskoristio Prezi.

Kako izgleda proces?

U svakom slučaju, ne isplati se odmah početi stvarati Prezi, samo ćete si stvoriti višak posla kasnije. Bitno je napraviti neku okvirnu skicu, razmisliti koje su to stvari koje želite pokazati i koji redoslijedom to želite napraviti. Stavite to na papir, pa tek kada ste zadovoljni konceptom, krenite raditi prezi. Kada to imate, sam rad s Prezijem ide zaista brzo i intuitivno. Ako ste ipak naviknuli na Powerpoint i nemate tih sat vremena za navikavanje na Prezi, ono što vam stvarno može pomoći je ppt import. Vrlo jednostavno možete dovući pojedine ili sve elemente sa postojećih slajdova i dalje raditi s njima što god želite.

Koliko traje proces?

Za ovo što možete vidjeti dolje, a ovo je zaista vrlo jednostavan Prezi, meni je trebalo ne više od jednog i pol sata dodatnog truda nego što bi mi trebalo za sam powerpoint. Nije loše prolazno vrijeme za upotrebu savim novog alata, zar ne? :)

I sam prezi...

Prezi je dolje, tema je - što izdvaja dobrog predavača od najboljeg. Priča će vam otprilike i donekle biti jasna, ali Prezi je, kao i Powerpoint, samo vizualno POMAGALO. Predavač je taj koji vam treba ispričati priču :)
P.S. preporučujem full screen pregled